2024-08-01

Sigurd Söberg: AI-sommarjobbare på Sandberg Development

Porträttbild framför byggnad Sigurd Söberg student inom AI på Universitetet i Agder Campus Grimstad sommarjobbare på SandbergDevelopment

Under sex veckor i sommar har Sandberg Development fått norsk förstärkning. Sigurd Söberg som annars studerar AI på Universitetet i Agder Campus Grimstad lägger nu all sin tid på att utveckla en chatbot för koncernen där det ska vara möjligt att dela kunskap, förbättra processer och kundupplevelsen med konsekventa och korrekta svar. En värdefull erfarenhet för Sigurd som ser en framtid som systemutvecklare.

Sedan juni arbetar Sigurd Söberg inom Sandberg-koncernen. Först ett par veckor på dotterbolaget RESCUE Intellitech där han medverkat i ett produktutvecklingsprojekt. Projektet som inkluderar olika labbtester och analys av data ska ge beslutsunderlag för att anpassa tvättmaskinerna Solo Rescue och DeaconWasher för andra behov än dekontaminering av rökdykarutrustning för räddningstjänsten och brandväsen.

I tre år har Sigurd Söberg studerat AI, matematik och programmering i Grimstad. Dessa kunskaper omsätter han just nu i arbetet med att utveckla en chatbot för Sandberg Development. Det handlar helt enkelt om att skapa ett eget koncernverktyg för att kunna ge enhetliga och korrekta svar på olika frågor. Sigurd använder sig av så kallad RAG-teknik. RAG står för Retrieval-Augmented-Generation och innebär att inhämtning av information från en databas kompletteras och anpassas med detaljer utifrån specifika sammanhang, och först därefter genereras ett fullständigt svar.  

 - Det är ett väldigt intressant och lärorikt projekt. Alla har varit väldigt välkomnande och här finns en positiv anda som gör mig mycket motiverad. Det är viktigt, inte minst då jag arbetar väldigt självständigt i chatbot-projektet, säger Sigurd Söberg, AI-student och sommarjobbare på Sandberg Development under sommaren 2024.

Senaste nyheterna

2021-04-22

SWATAB i samarbete med Räddningstjänsten i Kristianstad

Räddningstjänsten i Kristianstad slutar att tvätta brandmännens skyddskläder med tvättmedel. I stället blir man förs…

Läs mer

2021-04-21

Camurus årsredovisning för 2020

Camurus årsredovisning för 2020 finns nu tillgänglig på bolagets hemsida.

Läs mer

2021-02-19

Granuldisk finalist i Malmö Näringslivsgala

Granuldisk blev utvalt som en av finalisterna som presenterades av Malmö Näringslivsgala, en näringslivsgala för för…

Läs mer

2020-12-14

Camurus meddelar utfall i skiljedomsförfarande

Camurus meddelade den 10 december 2020 att ICC International Court of Arbitration har utfärdat deldom i skiljeförfar…

Läs mer

2020-12-02

Camurus meddelar att Braeburn erhåller Complete Response Letter för Brixadi i USA

Camurus AB meddelade idag att den amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) utfärdat en begäran till Camurus licenspar…

Läs mer